Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  AP asub piirama oma uudiste kasutamist blogides märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Aq
HV kasutaja

liitunud: 01.01.2003




sõnum 19.06.2008 11:12:19 AP asub piirama oma uudiste kasutamist blogides vasta tsitaadiga

link :: AP asub piirama oma uudiste kasutamist blogides

Blogidel ja muudel väiksematel uudistelehtedel võib tulevikus raskeks minna, kuna USA uudisteagentuur The Associated Press on asunud võitlusesse blogipidajatega eemaldamaks AP-uudistest lähtuvaid artikleid.

The Associated Press (AP) käskis hiljuti ühel USA tuntud blogijal eemaldada artiklid, mis põhinevad AP uudistel - eesmärgiks vähendada arusaamatusi, mis seotud sellega, kuidas blogijad AP uudiseid tõlgendavad ning loomulikult, hirm saamata jääva tulu ees.

Nimelt on see ju tavaline, et blogijad ning väiksemad uudisteedastajad loevad mingi suurema keskkonna uudiseid, misjärel kirjutavad blogisse oma arvamuse asjast. Tõsi, viidatakse küll ka originaalartiklile, kuid tihtipeale mitmed blogilugejad ei loe läbi allikaid. Seetõttu kardab AP, et naeruväärsed või äärmuslikud arvamused jäävad selgemini lugejatele meelde.

Ning loomulikult kardab äriettevõte ka sellepärast, et kui blogijad levitavad AP koostatud uudiseid, võib nende tulupool kokku kuivada.

Seetõttu on AP strateegiadirektor Jim Kennedy kavandamas kokkusaamist sellise organisatsiooni nagu Media Bloggers Association (MBA) presidendi Robert Cox'iga. MBA on väga värske ja ilma suurema võimuta organisatsioon, kuid algus seegi. AP seab eesmärgiks, nagu nad ise teada annavad, „AP uudiste internetis avaldamise standardite loomise, mis kaitseks AP toodangut ilma blogijaid hirmutamata...”.

Loomulikult on nüüd suur hulk USA blogijaid vihased. Rõhutatakse, et ei AP ühepoolselt ega ka läbi kokkulepete ei tohiks kehtestada rangemaid reegleid oma uudiste kasutamiseks, kui on seadustega lubatud.

Jim Kennedy on juba andnud mõningaid ideid, mida nad soovivad muuta. Näiteks ei soovi AP näha blogides otseseid tsitaate, pigem kokkuvõtteid ning viiteid AP uudistele, et seeläbi suurendada nende isikute arvu, kes loevad ka originaal-artiklit. Hetkel jääb selgusetuks, mida arvab AP oma uudiste levitamisest teistes keeltes.

Võimalik, et sellise asja realiseerumine tähendab mõningaid muutusi ka interneti.info uudistevalikus... Samas tuleb tõdeda - eks uudised läbi kümnete erinevate arvamusartiklite kipuvad tõepoolest väga suurel määral moonduma ning tihti on raskusi leidmaks üles seda „päris-esialgset” artiklit.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Arvuti ja internet »  AP asub piirama oma uudiste kasutamist blogides
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.