Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Tahvelarvutid ja e-lugerid »  Tahvelarvuti + laadimine + hiir/klaver + teler märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tarts5
HV kasutaja

liitunud: 04.03.2007



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.12.2015 14:51:51 Tahvelarvuti + laadimine + hiir/klaver + teler vasta tsitaadiga

Tuli selline mõte, et kasutada oma Android tahvelarvutit teleri küljes. Probleem on selles, et tahvelarvutil on vaid üks MicroUSB pesa.
Soov oleks siis edastada pilt telerisse, samal ajal tahvlit laadides ning tahvli küljes ka juhtmevaba hiirt kasutada (võibolla ka mingisugust väikest klaviatuuri). Küsimus ka selles kuidas tahvel ja teler omavahel ühendada, kas saab üle Wifi või tuleks kaabliga või hoopis mingi kolmas lahendus. Ühesõnaga, kas selline asi on üldse tehtav ning millist vidinat mul selleks oleks vaja icon_biggrin.gif
Tahvelarvuti: Cube Talk 9X
Teler: peatselt mingi 2015a LG nutikas (wifiga)
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
nexus4
Kreisi kasutaja
nexus4

liitunud: 01.03.2012




sõnum 14.12.2015 14:56:53 vasta tsitaadiga

Pead uurima kas su tahvel MHL'i toetab. Siis vaja MHL junni ja bt klaverit+hiirt või toitega usb hub+mhl+usb klaver+hiir
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dogbert
HV Guru
Dogbert

liitunud: 03.05.2004




sõnum 14.12.2015 17:21:37 vasta tsitaadiga

Kas tahvel ja telekas Miracasti või Chromecasti toetavad? Mul näiteks on LG telekal sees Miracasti tugi ja just hiljuti sai Lenovo TAB2 pealt proovitud sinna pilti saata. Minu meelest väga hästi töötas.
Telefonist on Motorola kahjuks screencasti osa välja urgitsenud ja selle build.prop kaudu lubamine ei anna tulemusi.

Androidil on seadetes display all "Cast Screen". Kui on olemas telekas Miracasti või Chromecasti toega, siis tuleb see vaid telekas sisse lülitada ja tahvlis Cast Screen alt vaadata, kas telekas sinna nähtavale ilmub. Edasi jääb vaid tahvli ekraanipildi saatmine sinna lubada.

Kui tahvlil on tugi olemas, aga telekal (või suvalisel muul HDMI sisendiga seadmel) ei ole, siis piisab Miracasti HDMI pulgast selle toe tekitamiseks. Eestist saab 60 € eest Microsofti oma, Hiinast 13 €-ga mingi hiinaka. Ma just ühe tellisin, saab näha kas töötab ka icon_smile.gif

Kui telekas veel ostmata ja valimata, siis vaata selline millel on ka Miracast olemas. Tahvlil tundub tugi olemas olevat: http://www.ebay.com/itm/CUBE-TALK-9X-3G-GPS-2GHz-OCTA-CORE-32GB-9-7-RETINA-4-4-ANDROID-PHONE-TABLET-PC-/281395017330 (wireless display all)

Sellega saab siis telekasse pildi juhtmevabalt ja kas üldse või peaaegu lisaseadmeteta. Tahvlit saad samal ajal laadida tavalisest laadijast ja kasutada BT hiirt ning klaviatuuri.

Kui tahvlil tugi puudub nagu minu telefonil (Cast screen menüü on olemas, aga funktsiooni sisselülitamise menüüd seal ei ole, telekat nähtavale seal ei ilmu), siis jääb üle võimalus MHL-i kohta uurida. Aga kui juba screencasti tugi puudub, siis sellisel tahvlil vaevalt MHL-i on.

_________________
Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tarts5
HV kasutaja

liitunud: 04.03.2007



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.12.2015 19:13:03 vasta tsitaadiga

"Cast Screen" ja "Wi-fi Direct" on tahvlil täitsa olemas ning leiab mingi naabrimehe teleka ka. Ma saan aru, et see toimib üle Wifi, aga kas samal ajal tahvlis koduses wifi võrgus ka olla saab ja netti kasutada? Teleriks tuleb ilmselt LG 42LF652V. Sellel on olemas ka Miracasti võimalus. Sellega tundub, et pilt telekasse probleem on lahendatud.

Nüüd teine probleem: 1 micro usb pesa ning samal ajal tahaks nii tahvlit laadida kui ka juhtmevaba hiirt kasutada...
Üks variant oleks muidugi bluetooth hiirt kasutada. Kui hästi android nende hiirtega üldse hakkama saab,tunneb ära kõik ilusti?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dogbert
HV Guru
Dogbert

liitunud: 03.05.2004




sõnum 15.12.2015 01:10:47 vasta tsitaadiga

Mina vaatasin tahvlist Starmani äpiga telekat ja kasutasin järelvaatamist, pilt oli samal ajal miracastiga telekas. Mõlemad samaaegselt wifi peal muidugi.
Droidiga telefonide küljes on siiani töötanud kõik USB hiired ja klaviatuurid, sh USB RF vastuvõtjaga asjad. Ma BT hiirt ega klaviatuuri pole tegelikult proovinudki, aga kindlasti need töötavad, selles pole kahtlust. Ma ise kasutan arvuti küljes Rii Mini 2 puuteplaadiga USB RF klaviatuuri, aga see töötab suurepäraselt ka Droidiga telefoni küljes. Rii pakub ka BT asju, valik on vist veidi pisem ainult.
Kui väikese puuteplaadi tundlikkuse probleemi mitte liiga tõsiselt võtta, siis Rii on väga kvaliteetne asi väikese hinnaga. Seda siis juhuks kui ka sulle suure klaviatuuri ja hiire kasutamine tülikas tundub ja telekapuldi mõõtu seade otstarbekam näib.

USBga on ainult see viga, et tavalise OTG kaabliga ei saa samal ajal laadida.
Kui kasutada välise toitega OTG kaablit (ebay'st osta või ise teha: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1828032 ), siis sõltub seadmest - osad on võimelised samaaegselt töötama nii USB hostina kui oma akusid laadima, osad host režiimis akusid laadida ei oska ja väline toide toidab sel juhul vaid USB külge ühendatud välisseadmeid. Või kui toide ühendada enne välisseadmeid, siis hakkab seade tööle USB guestina ja akusid laadima ning ei võta hostina lisaseadmeid jutule.

HUB-i võib kasutada ka mitme seadme ühendamiseks, tundub töötavat.

Välise klaviatuuri kasutamisel soovitan paigaldada External Keyboard äpi, siis saab seda seadistada samamoodi nagu droidi virtuaalseid klaviatuure, sh valida tegelikkusele vastav layout. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.medion.android.keyboard&hl=en

Muide - Droidi küljes töötavad ka mõned muud USB lisaseadmed - näiteks veebikaamerad ja samal riistvaral toimetavad inspektsioonikaamerad-endoskoobid. Kasulik asi, kui on vaja kuhugi piiluda, kuhu pea ei mahu või seda sinna pista pole mõistlik (vaheseinte sisse torustikku või juhtmestikku vaatama, auto mootorisse või käigukasti piiluma seda laiali lammutamata jne). Vaja on selleks sobivat äppi - tasuta ja võrdlemisi hästi töötab https://play.google.com/store/apps/details?id=com.serenegiant.usbwebcamera
Tõsi, tahvlil ma seda tööle ei saanud - nagu töötaks, aga pilti pole ja aeg-ajalt kaebab et parameetrid on "out of range". Seadistuse muutumine tulemusi ei anna. Telefonil on üsna stabiilne ja kasutuskõlblik.

_________________
Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Tahvelarvutid ja e-lugerid »  Tahvelarvuti + laadimine + hiir/klaver + teler
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.